Ik moet zeggen dat ik mij begin thuis te voelen in Genova. ik begin structuur te zien in de chaos.
De levendigheid van de stad , gecombineerd met de stilte op de boot heeft wel iets.
En al die kleine winkels. Heel verrassend en plezant om te shoppen.
Deze voormiddag boodschappen gedaan. Ik had 2 lege flessen Campinggas, dus hoog tijd om nieuwe te kopen of ik kan niet meer koken ! Een grote ramp!!
Tegelijkertijd eten meegebracht. Dan moet ik niet zoveel heen en weer lopen hé.
Alles moet immers te voet gebeuren.
Ik ben met een volle caddy teruggekomen met 2 nieuwe flessen en verse groenten en fruit dat ik bij lokale winkels gekocht heb.
Daarna teruggekeerd om eten te kopen met lange houdbaarheid voor onderweg, zoals voorverpakt brood dat moet afgebakken worden, droge koeken, voorverpakte charcuterie, spuitwater, enz...
Morgen ga ik vers vlees kopen voor 3 dagen + zaken die ik langer kan bewaren zoals pizza, bolonese saus, blikjes, enz.... Tegen dan ben ik klaar om te vertrekken.
Deze namiddag verder aan de boot gewerkt:
Vermits ik alleen ga zeilen moet ik het mij zo éénvoudig mogelijk maken.
Een belangrijk werk is de fenders ophalen als je vertrekt en terug hangen voor je de haven binnenkomt.
Het is ook altijd een risico om , bij ruwe zee, naar voren te moeten gaan om de fenders op te hangen.
Daarom heb ik gezocht naar een oplossing om de fenders vanuit mijn stuurpositie te kunnen bedienen.
Ik heb de fenders onderaan met een touw met elkaar verbonden en dat touw tot aan het roer gebracht (aan beide kanten van de boot).
Door vanaf het roer het touw op te trekken komen de fenders horizontaal omhoog tot aan de reling .
Door het touw los te laten komen de fenders opnieuw verticaal te staan.
Het is niet de mooiste oplossing, maar wel héél gemakkelijk en veilig. En dat is wat telt.
Een ander werk zijn de touwen. Ik heb aan beide zijden van de boot zowel vooraan, in het midden als achteraan touwen gehangen om snel te kunnen aanleggen zodat ik op alles voorbereid ben als ik een haven binnenvaar.
Alleen kan je immers niet snel ergens een touw gaan hangen terwijl je aan het aanmeren bent.
Ook de "lifeline" heb ik aan beide kanten van de boot geplaatst. Daaraan kan ik mij vastmaken als ik naar voren moet, zodat ik niet over boord kan slaan.
Omdat er toch altijd een risico bestaat dat je overboord valt, en omdat een zeilboot niet stopt, heb ik een toestelletje gekocht dat ik altijd op zak moet hebben: een PLB.
Dit is een persoonlijk baken. Als je toch in zee terecht komt duw je op een knop en via sateliet worden de hulpdiensten verwittigt en wordt uw positie via gps doorgegeven.
Normaal gezien zou je binnen het uur gered moeten worden.... De techniek staat niet stil.
Waar haal je in godsnaam campinggas in Genova?
Intuitie en een beetje geluk helpen je daarbij.
Gevonden in een oud winkeltje dat materiaal voor boten verkoopt.
Boodschappen doen "op grootmoeders wijze" :)
Héél handig als je te voet bent.
Voila, mijn buit voor vandaag. Verse producten!
Diene vis ga ik deze avond klaar maken.
Gekocht in een kleine viswinkel die ik onderweg ben tegengekomen
Hier heb ik de fenders onderaan met een touw verbonden
Het touw raakt het water niet.
Als ik aan het touw vanuit mijn stuurpost trek, komen ze horizontaal te liggen en dus hoog genoeg om niet met de zee in aanraking te komen. Handig hé.
Touwen liggen klaar om aan te meren
ook de lifeline ligt klaar (dat is die witte "rolluikband".
Daar kan je jezelf met een touw dat aan je vest hangt vastmaken.
Zicht vanaf mijn voordeur bij valavond :)
Vandaag heb ik een apro verdient (alé, dat vind ik zelf toch)
Ik heb in het groentewinkeltje een assortiment olijven uit verschillende potten gekocht.
Ik ga de vis (vraag mij niet hoe hij noemt, maar hij ziet eruit als een rode zeebaars) in papillotte klaarmaken in de oven.
Kruiden: peper , zout, thym, look, citroentje erin en besprenkelen met witte wijn.
We zullen zien wat het geeft.
En nu wachten tot ie gaar is.
Intussen tomaatjes klaargemaakt om te bakken.
Peper en zout, provenciaalse kruiden en look fijn gesnipperd.
Ondertussen de sla klaarmaken met olie en azijn en peper en zout.
Intussen bak ik de tomaatjes en koken de aardappeltjes.
et maintenant : " AU TRAVAIL "
(amaai, da was lekker)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten