In Castellon valt zoals gezegd niets te zien. Het is er zelfs niet mooi.
Wij beslissen dan maar om verder te varen naar de volgende haven.
Dat wordt vermoedelijk Las Fuentes.
Om terug naar zee te gaan moet je door de professionele haven. Dit is ook een ervaring die je enkel per boot kan doen.
Het verlaten van de jachthaven Castellon
Binnenvaren professionele haven
Vermits het hier rustig is profiteert matroos Ann
om de fenders al op te halen
Petroleuminstallaties
Hier ook petroleuminstallaties
Voila, we zijn weg!!
Petroleuminstallaties op zee, vlak voor de haven.
Weet niet waarvoor deze dienen.
Er liggen nogal wat schepen te wachten
om binnen te varen
Weer mooi weer en aangename temperatuur
Dat is onze koers die we zouden moeten aanhouden.
Heel scherp in de wind. Weet niet of het zal lukken.
Ik geraak niet over die landtong.
Overstag gaan en dieper in zee varen is de boodschap.Voordeel: dit is de ideale windrichting om eens goed te zeilen!!
Kijk naar de snelheid: 7,3 knopen
In de wind is het dan ook frisjes
(het is immers noorderwind)
8,1 knopen !
Dit is plezant zeilen !
Gaat nog niet echt heel schuin te liggen.
Heel stabiele boot
Hier zijn we opnieuw op koers richting noorden.
Wij kruisen een ander zeilboot die de wind
schuin vanachter heeft.
(en wij weer scherp in de wind)
Zo ziet een goede gennaker er uit hé grrrrrr.
Precies wat moe?
Ingang van jachthaventje
Las Fuentes.
Smalle doorgang.
Wat bij hevige zijwind?
Hier liggen we goed en rustig.
De capitaineria heeft de vorm van 2 zeilen. Mooi.
Las Fuentes is een klein toeristisch stadje (dorp?)
Mooi, modern en verzorgd maar na 2 straten
heb je alles gezien.
We beslissen dan ook om hier enkel te overnachten.
Maar.... Ze hebben hier wel een schitterend restaurant!!
La Illa. Op aanraden van de capitaineria.
Voorgerechtje Ann:
Potje Spaanse mosselen met heerlijk sausje
Voor Daniël: heerlijke Pulpo (inktvis)
Heel lekkere wijn van de regio Valencia
Anneke ziet er content uit.
Magret de canard, rosé gebakken
met sausje van aardbeitjes.
Super lekker.
Die ziet er ook niet ontevreden uit!
Filet pur saignant met gebakken ganzelever.
Ook super lekker hoor !
En de rekening?
75 euro wijn en koffie inbegrepen
(voor mij zelfs ééntje met cognac).
In Spanje kan je echt heel lekker eten !
En nu, lekker slapen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten