Maandag 24 en dinsdag 25 mei 2021
Nu wordt het tijd dat we aan de Blue Eyes beginnen werken.
Eerst willen we de bimini plaatsen zodat we in de kuip beschermd zijn
tegen zowel de zon als de regen.
Maar eerst moet de inox gekuist worden.
Nadien zwem ik onder de boot om na te gaan hoeveel aangroei er is.
De schroef en aandrijfas hangen vol met wier, kokkels etc....
Met een plastieken krabbertje haal ik het meeste weg.
Marc van zijn kant verwijdert intussen het grootste vuil van de gelcoat.
Zowel de teak als de gelcoat zien er nog proper uit.
Nu plukken we de vruchten van het grondig kuisen vorig jaar!
Nu plukken we de vruchten van het grondig kuisen vorig jaar!
Ook de inox is weinig aangetast.
Voila, de bimini is geplaatst.
Na het werk mag een goed biefstukske niet ontbreken!!
En de poussecafé ook niet natuurlijk 😋.
(een geschenk van onze Russische vrienden)
Marc kuist de voorkant van de Blue Eyes.
Ik ga enkele keren onder de boot om het grootste deel
van de aangroei aan de schroef af te krabben.
De romp staat nog glad, dankzij de vorig jaar aangebrachte antifouling!
Nog eventjes ons uitzicht vanaf het terras ....
Heel belangrijk, onze Belgische vlag hangen!!!
's Avonds krijgen we bezoek van onze goede
Montenegrijnse vriend Alexandar (De wijnboer).
Op het menu: pasta met zeevruchten, overgoten met een
Op het menu: pasta met zeevruchten, overgoten met een
Napolitaans sausje en wat Parmazan. Smakelijk!
1 opmerking:
Wow! Staat toch nog op mijn verlanglijstje hoor😊🤭
Een reactie posten